Sandra Warmerdam wint de NAPA wetenschapsaward 2017

Afbeelding voor Sandra Warmerdam wint de NAPA wetenschapsaward 2017

Tijdens INVEST is bekend gemaakt wie de winnaar is geworden van de NAPA Wetenschapsaward 2017. Dat is Sandra Warmerdam van de Hogeschool Inholland Amsterdam. Zij kreeg de award en een geldbedrag van €250,00 uit handen van Prof Roderick Hooker uit Verenigde Staten. Prof. Hooker was lovend over het onderzoek dat in Nederland wordt uitgevoerd naar het werk van PA’s.

NAPA feliciteert Sandra met deze prestigieuze prijs.

Een van de speerpunten Invest 2017 was het wetenschappelijk programma een boost te geven. Daartoe zijn we actiever dan voorgaande jaren te werk gegaan met het stimuleren van leden een abstract/poster in te sturen. Dat resulteerde in 17 abstracts. Met de 5 abstracts van de genomineerden voor de wetenschapsaward waren dat in totaal 22 abstracts die zijn ingezonden.

Tijdens Invest konden de deelnemers intekenen op een parallelle wetenschapsessie. Tijdens deze sessies presenteerden collega PA’s hun onderzoek. De parallelle sessies zijn wisselend bezocht, maar krijgen volgend jaar zeker weer een plek in het Invest programma. Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten, zo zullen we volgend jaar een beter plekje zoeken voor de posterpresentaties zodat de posters ook de aandacht krijgen die ze verdienen.

Daarnaast streden een vijftal pas afgestudeerde collega’s om de NAPA Wetenschapsaward.

Elke hogeschool wordt elk jaar verzocht het beste afstudeeronderzoek van het laatste cohort te nomineren voor de NAPA Wetenschapsaward.

De onderzoeken worden door een onafhankelijke jury beoordeeld.

Dit jaar waren door de opleidingen genomineerd.

Van de Hogeschool Utrecht  –  Kristel Brone

Van de Hanzehogeschool Groningen – Lutske Nijholt

Van de Hogeschool Arnhem Nijmegen Raisa Kerssies

Van de Hogeschool Rotterdam  – Nelle Kleppe

Van Inholland Amsterdam  – Sandra Warmerdam

 

Winnares van de NAPA Wetenschapsaward 2017 is Sandra Warmerdam van de Hogeschool Inholland Amsterdam. De titel van Sandra haar onderzoek luidt:

Functionele prognosestelling bij patiënten met een amputatie van de onderste extremiteit: consensus over de inhoud en ervaringen van patiënten.

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer