Subsidie voor versterking zeggenschap

Afbeelding voor Subsidie voor versterking zeggenschap

Er is subsidie beschikbaar voor zorgorganisaties die de zeggenschap en veerkracht van zorgprofessionals willen verbeteren. Ook physician assistants komen in aanmerking. Wil je meer zeggenschap in je organisatie? Kom dan nu in actie en vraag subsidie aan!

Het ministerie van VWS heeft 5 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor het Landelijk Actieplan Zeggenschap & Veerkracht. Aanvankelijk zouden 150 zorgorganisaties in aanmerking komen voor de subsidieregeling. Met het extra geld kunnen nu 255 zorgorganisaties gebruik maken van de subsidie.

Subsidieloket

Het streven is dat het subsidieloket van VWS rond 9 september 2022 opengesteld wordt. Het loket zal naar verwachting twee weken openstaan en rond 23 september sluiten. Na toekenning van subsidie, krijgt een organisatie een jaar de tijd om met het ingediende actieplan aan de slag te gaan.

Het uitgangspunt is dat een organisatie het merendeel van de subsidie besteedt aan loonkosten van de zorgmedewerkers die aan de slag gaan met het uitvoeren van het actieplan. Het gaat per subsidieaanvraag om een impuls van maximaal 50.000 euro. De subsidies worden verdeeld over verschillende werkvelden van de zorg.

Nieuwe hulpmiddelen online

Op de website van het actieplan vind je een stappenplan voor het schrijven van een subsidievoorstel. Dit stappenplan is aangevuld met concrete hulpmiddelen. Er is een concept-projectplan te vinden. Ook vind je op de website een inhoudelijk kader voor onderwerpen die geschikt zijn en een overzicht met de elementen die van belang zijn voor het indienen van een lokaal actieplan.

Schrijfsessies

Wil je hulp om het concept-projectplan in te vullen? Schrijf je dan in voor een van de schrijfsessies op 21, 22, 25 of 28 juli. Inschrijven kan via deze link. Tijdens deze sessie ga je met een aantal andere organisaties aan de slag om de plannen op papier te zetten. In augustus en september worden nieuwe bijeenkomsten gepland.

Klankbordbijeenkomsten

Afgelopen maand vonden de eerste klankbordbijeenkomsten plaats, bedoeld om de lokale actieplannen sterker te maken op inhoud. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor één van de bijeenkomsten in juli.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website Actieplan zeggenschap 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer