Terugblik AAPA

Afbeelding voor Terugblik AAPA

Van 15 tot en met 19 mei vond in Las Vegas het jaarlijkse congres plaats van de American Association of Physician Assistants. Ook dit jaar was er weer een grote delegatie van Nederlandse PA’s aanwezig. Naast afgestudeerde PA’s waren er ook weer PA’s in opleiding aanwezig.

Dit grootste PA congres in de wereld (ongeveer 8000 bezoekers) biedt een breed scala aan medisch inhoudelijke presentaties. Deze geven vaak een overzicht van de huidige stand van zaken met betrekking tot een bepaald ziektebeeld. Voor Nederlandse PA’s prima te volgen. Het niveau van de presentaties is over het algemeen goed.

Traditioneel heeft NAPA weer een Holland House Borrel georganiseerd. Een uitgelezen mogelijkheid om collega’s te treffen en op informele wijze met elkaar te spreken.

Vanuit het bestuur was er dit keer ook een delegatie aanwezig om de tweede International Leadership Meeting te organiseren en bij te wonen. Vertegenwoordigingen van PA verenigingen uit Groot Brittannië, Canada, Verenigde Staten en Nederland waren hierbij aanwezig. Duidelijk werd dat er in steeds meer landen PA’s ingezet worden. Goed om te merken dat er vanuit andere landen met enige jaloezie naar ons wordt gekeken met betrekking tot de manier waarop e.e.a. hier al geregeld is.
Het volgende AAPA jaarcongres is volgend jaar mei, dan in New Orleans. Ook dan zullen we proberen of we het voor elkaar krijgen om voor onze leden een verlaagd tarief kunnen bedingen.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer