Terugblik INVEST 2016

Ook dit jaar organiseerde de werkgroep INVEST een tweedaags congres. Dit keer vond INVEST plaats in het WTC in Rotterdam, midden in de stad. De bijeenkomst werd bezocht door bijna 680 PA’s! Dat is meer dan ooit en daar zijn wij trots op.
INVEST 2016 begon op donderdag met een plenaire openingssessie door dr. Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. De Hosson hield een betoog over Advanced Care Planning (ACP): ‘Tijdig spreken over het levenseinde; waar wil je sterven?’ Er zijn voor je patiënt vindt hij het belangrijkste in de palliatieve zorg.

De vrijdag werd erg druk bezocht door ruim 600 PA’s met wederom een aantal plenaire sessies en leuke interessante parallelle praatjes, waarna de aanwezigen de zalen enthousiast verlieten. Tevens werd er door het bestuur een internationale sessie gehouden en vond de eerste vergadering van de Ledenraad plaats. In het programma was ook ruim tijd gemaakt om het bestuur te ontmoeten of met hen van gedachten te wisselen. Gabor Linthorst sloot de dag af met een presentatie over nierfunctiestoornissen.

De zaal was om 15.30 uur nog zeer goed gevuld en daar mogen we op vrijdagmiddag best trots op zijn als NAPA!

Na dit indrukwekkende begin werd het programma vervolgd door parallelle sessies, wat in totaal vijfentwintig interessante sessies opleverde. Naast sessies voor PA’s met een specifieke achtergrond, waren er ook drukbezochte sessies met een breed karakter. Tijdens de ALV op donderdagmiddag werden we bijgepraat over alle lopende zaken, toekomstplannen en werd de nieuwe directeur aan ons voorgesteld: welkom Milena Babovic! Vanaf half januari zal zij zich inzetten voor de NAPA en gaan wij meer van haar horen.

INVEST 2016 was wederom een succes. Dus op naar 2017 en op naar Ede! Daar zijn we te vinden op 16 en 17 november in het CINEMEC.

Caroline Grimbergen

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer