Terugblik webinar NAPA 18 jaar!

Afbeelding voor Terugblik webinar NAPA 18 jaar!
Op 13 december 2004 werd onze beroepsvereniging NAPA opgericht. Mooie aanleiding voor een webinar met een inhoudelijke sessie over ‘rebranding’ van de naam physician assistant, en een vrolijke afsluiting met een pubquiz.

Bijna 300 NAPA-leden logden donderdag 15 december 2022 in voor een marketingcollege over merknamen en (re)branding door Karel Jan Alsem, docent marketing aan de Hanzehogeschool Groningen. Van Alsem ging in op vragen als: wat is een merknaam eigenlijk, wat is het belang van merknamen, en waar moet je over nadenken als je overweegt een merknaam te veranderen?

Ook ging hij specifiek in op de overwegingen die NAPA kan maken bij de keuze voor het al dan niet veranderen van de naam physician assistant. Wat is eigenlijk het probleem van de naam, voor wie en wat zijn consequenties van ‘rebranding’?

0-Meting en vervolgonderzoek

Voorafgaand aan het webinar is onder de leden die zich hadden aangemeld een korte enquête uitgezet die als 0-meting geldt. Vervolgens zijn tijdens het webinar drie vragen gesteld in een korte poll. De resultaten van de 0-meting zijn vergeleken met de antwoorden van de poll. De vraag was dus of leden ná de inhoudelijke kennis uit het webinar anders zijn gaan denken over naamswijziging en rebranding.

Pubquiz

Het webinar stond ook in het teken van de 18e verjaardag van NAPA. De laatste 20 minuten vond daarom een pubquiz plaats. Onder leiding van Peer Jochems werden in korte tijd 30 vragen afgevuurd op de deelnemers om hun kennis van popmuziek, geschiedenis en nog meer onderwerpen te testen. Ook werd een aantal vragen over NAPA gesteld: weet jij wie een van de oprichters was en hoeveel leden NAPA op 1 december 2022 telde?

Absolute winnaar was Sandra van der Laaken met 79 van de 85 punten. Sandra, gefeliciteerd!

Podcast

In het kader van ‘NAPA 18 jaar’ is ook een aflevering van de PA Podcast gewijd aan de beroepsvereniging. Bestuursleden Rianne Rijsdijk en Sharon Sommers vertellen uitgebreid over het ontstaan en de ontwikkeling van NAPA, waar de vereniging zich momenteel mee bezighoudt en wat de voordelen zijn van lidmaatschap. Beluister hier de podcast, onder leiding van Jill Muijrers en Shirly Wübbels.

Bekijk de video’s

Speciaal voor alle NAPA-leden heeft Karen Jan Alsem de presentatie die hij tijdens het webinar gaf opnieuw opgenomen. Deze video is alleen door leden te bekijken op een besloten pagina op de website (je dient dus eerst in te loggen op de website). De resultaten van de twee ledenpolls en de verschillen hiertussen worden door Karel Jan Alsem gepresenteerd in een tweede video. Deze is eveneens te bekijken op de besloten webpagina. Bekijk de video’s hier.

Vervolgonderzoek

In 2023 volgt een nieuw en vollediger onderzoek over de naamgeving van de PA onder alle leden van NAPA, zodat iedereen zich hierover kan uitspreken. De input zal het bestuur gebruiken om een marketingplan te maken voor de komende jaren. Meer informatie volgt in het begin van het nieuwe jaar.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer