Vier de PA WEEK 8-12 oktober

Afbeelding voor Vier de PA WEEK 8-12 oktober

De PA WEEK vindt plaats van 8-12 oktober. Deze week wordt al langer internationaal gevierd en wij doen dit jaar daar in Nederland voor het eerst aan mee. Kijkend naar een aantal mijlpalen – BIG registratie van de PA, de opmars van PA’s binnen alle geledingen van de gezondheidszorg, is er alle reden om het beroep van PA middels de PA WEEK extra in het zonnetje te zetten, evenals de PA’s en PA’s in opleiding zelf. We hebben een speciaal programma voor de PA WEEK met een aantal acties.

Maandag 8 oktober 10.00 uur is de kick off van de PA WEEK op NAPA kantoor in Domus Medica door  voorzitter en directeur NAPA. Voor de kick-off zijn relaties van NAPA uitgenodigd, zoals de wetenschappelijke verenigingen, Zorgverzekeraars Nederland, V&VN VS, FMS, NZA enz.
Gedurende de week brengt de directeur van NAPA bezoek aan diverse instellingen. Aan het einde van de week wordt een verslag gepubliceerd en worden de 7 genomineerden voor de verkiezing van de ‘PA van het jaar’ bekend gemaakt. De winnaar wordt op 8 november tijdens Invest bekend gemaakt.

Hoe kun jij als PA de PA WEEK vieren?

 • Koffiemoment met gebak. Organiseer een koffiemoment binnen jouw instelling/praktijk; voor bijv. jouw team, jouw PA collega’s, PZ afdeling, afdelingshoofden of directie.
 • Zet de ‘PA WEEK’ poster in. De ‘PA WEEK’ poster kun je zelf uitprinten. Deze kan gebruikt worden in wachtkamers, personeelsruimte, postvakjes collega’s etc. Deze kun je combineren met de PA WEEK sticker, die op te vragen is via secretariaat@napa.nl
 • Lanceer de nieuwe patiënten flyer. Breng de nieuwe patiëntfolder over de PA onder de aandacht binnen jouw instelling. Digitaal of in print. De flyer kun je zelf downloaden en printen.
 • Geef een presentatie over de PA binnen jouw instelling. De NAPA presentatie heeft een algemene opzet; deze kun je desgewenst zelf aanpassen. Grijp de “PA WEEK’ aan op een bijeenkomst op later moment binnen je instelling te plannen.
 • Benut het moment om de PA beter op het netvlies te krijgen van de beslissers in jouw instelling. Maak tijdens de PA WEEK jouw instelling warm voor een gesprek met de directeur van NAPA; Milena Babovic komt graag langs. Bezoeken worden gepland in volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Dus heeft jouw instelling interesse, vraag dan een bezoek aan bij directeur@napa.nl
 • Deel actief de nieuws- en LinkedIn berichten over de ‘PA WEEK’. Hoe meer er gedeeld wordt, hoe meer mensen we bereiken! Gebruik voor twitter #PAweek
 • Breng de videoanimatie over de PA onder de aandacht. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Platform Zorgmasters en gelanceerd door Minister Hugo de Jonge eind augustus. De videoanimatie is in 4 talen ondertiteld en is vrij te gebruiken in bijv. de wachtruimte.
 • Heb je zelf nog andere ideeën? Super, vooral doen! En leuk als je het wilt delen. Mocht je NAPA nodig hebben om jouw idee tot uitvoering te brengen, laat het even weten!

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

 • Vertegenwoordiging van de PA

 • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

 • Korting op het Jaarcongres PA Invest

 • .. En nog meer