Visie/consensusdocument Radiologie ondertekend

Afbeelding voor Visie/consensusdocument Radiologie ondertekend

 

Maandag 13 september j.l. hebben NAPA en de Nederlandse Vereniging van Radiologie (NVvR) hun handtekening gezet onder het consensusdocument Radiologie.

In het consensusdocument radiologie worden handvatten aangereikt hoe je op een verantwoorde manier taken kunt herschikken van een radioloog aan een physician assistant (PA). In het document wordt o.a. ingegaan op het juridische kader en de randvoorwaarden voor taakherschikking. Daarnaast wordt er een stappenplan aangereikt dat op lokaal niveau gevolgd kan worden bij het maken van afspraken over taakherschikking.

Bert Speijer over het consensusdocument: “Het document is naast een handvat voor taakherschikking, ook een landelijke bekrachtiging van de goede samenwerking tussen de radiologen en de PA’s. Het effect van de goede samenwerking zien we ook terug in de exponentiele groei van de PA’s in deze vakgroep. Op dit moment telt de vakgroep bijna 41 PA’s Radiologie, waarvan er 20 in opleiding zijn.”

NAPA bestuur bedankt de NVvR, de NAPA vakgroep Radiologie en in het bijzonder de vakgroepleden Pamela van Rijswijk en Frank Pessers voor de totstandkoming van het consensusdocument.

Klik hier voor het consensusdocument Radiologie

 Foto ondertekening: Pamela van Rijswijs (NAPA), Evert-Jan Vonken (NVvR), Mathias Prokop (NVvR) en Bert Speijer (NAPA)

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer