Arbeidsvoorwaarden

NAPA is lid van de Federatie van Beroepen in de Zorg (FBZ). Daarmee zet NAPA zich in voor goede arbeidsvoorwaarden voor de physician assistants. FBZ onderhandelt namens NAPA als cao-partij over arbeidsvoorwaarden aan grote cao-tafels, met name in de zorg. Voor de PA’s gaat het om de volgende cao’s:

Behalve het cao-overleg op landelijk niveau voert FBZ overleg met honderden werkgevers in de instellingen over de personele gevolgen van reorganisaties of fusies. De afspraken worden vastgelegd in een sociaal plan.

Daarnaast is NAPA lid geworden van het Ambtenarencentrum (AC). Zij onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden van de physician assistants werkzaam bij bijv. defensie.

Omdat NAPA lid is van FBZ kunnen NAPA leden (een deel van) de contributie bij de werkgever terugvragen. Hier vindt u meer informatie hoe dit per cao is geregeld en de FAQ.

Individuele rechtshulp FBZ

Sinds januari 2019 kunnen PA’s contact opnemen met FBZ om individueel rechtshulp te vragen bij arbeidsgerelateerde vragen. Vragen? Stel ze via rechtshulp@fbz.nl. U krijgt snel antwoord. Dringend probleem? Neem direct contact op met FBZ Rechtshulp via 088 – 1344 111. FBZ is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. Lees meer op de website van FBZ.

Maak kennis met de arbeidsjuriste Marlies Welchen die de vragen van PA’s behandelt. In deze vlog gaat zij in op de regels voor het scholingsbudget.

Bekijk de vlog via https://vimeo.com/user80643023/review/315618294/ddb4acdcbd

Meer informatie:

http://www.fbz.nl

http://www.ambtenarencentrum.nl

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?