Terugblikvlog eerste maand individuele rechtshulp bij FBZ

Afbeelding voor Terugblikvlog eerste maand individuele rechtshulp bij FBZ

Met ingang van 1 januari jl. heeft NAPA voor alle leden individuele rechtshulp bij FBZ geregeld. Maak kennis met Marlies Welchen, arbeidsjuriste die de vragen van PA’s beantwoordt. Welke vragen komen er binnen en welke tip heeft zij voor de PA’s? Bekijk hier de vlog

Vanuit het team arbeidsjuristen behandelt Marlies Welschen arbeidsrechtelijke vragen en kwesties van NAPA-leden. Marlies heeft ervaring opgedaan in de advocatuur en werkte hiervoor als jurist bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Daarin stond ze ook geregeld werkgevers bij. Die kennis hoe werkgevers denken en handelen komt nu prima van pas bij het bijstaan van de werknemers.

Sinds begin januari stroomt er een variëteit aan vragen binnen. Van kwesties tijdens de opleiding, behoefte aan hulp bij functiebeschrijving tot en met vragen over studiekosten. Bijvoorbeeld: is een budget van een paar honderd euro per jaar een reëel bedrag?

Hoe zit het met scholingsbudget?
Omdat scholingsafspraken per sector verschillen is de tip van Marlies daarom allereerst de cao er op na te slaan wat er over scholingsbudget in staat. Als het goed is hanteren organisaties een opleidingsplan en een daarop gebaseerd scholingsplan (dat in overleg met de OR wordt opgesteld). Zorg er dan voor dat je in het jaargesprek expliciet aandacht besteedt aan jouw bijscholingsbehoefte en het benodigde scholingsbudget.

Meer weten: www.fbz.nl/fbzrechtshulp

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer