Vrijstelling herregistratie tweede coronagolf

Afbeelding voor Vrijstelling herregistratie tweede coronagolf

Vanwege de inhaalslag van de reguliere zorg en 2de golf van het coronavirus moeten veel PA’s in de zorg momenteel alle zeilen bij zetten. NAPA heeft daarom besloten de huidig geregistreerde PA’s dit jaar, aanvullend op de eerder verstrekte compensatie in april 2020, nog een compensatie van 20 punten deskundigheidsbevordering (DKB) te verstrekken.

Wat houdt dit in?

Alle huidig geregistreerde PA’s krijgen in november 20 DKB-punten bijgeschreven in zijn/haar dossier in PE-online*. De registratienormen blijven ongewijzigd (200 DB-punten en werkervaringseis 3840 uur).

* Voor PA’s die zich in de periode november ’20 tot en met april ‘21 moeten herregistreren, kan het moment van toekenning van de 20 compensatiepunten afwijken. Bij de beoordeling van het dossier zal Bureau Kwaliteitsregister, in het voordeel van de PA, beoordelen of de compensatiepunten worden toegekend in de huidige of in de eerst volgende registratieperiode. De PA hoeft daar zelf niets voor te doen en wordt, na de aanvraag van herregistratie, door Bureau Kwaliteitsregister via PE-online geïnformeerd over de toekenning van de compensatiepunten.

Het bestuur volgt daarmee het advies van de NAPA commissie kwaliteit op en het beleid van de medische beroepsverenigingen/ RGS.

 

Lees ook:

Nieuwsbericht NAPA ‘Compensatie DKB-uren kwaliteitsregister i.v.m. covid-19 maatregelen’

Nieuwsbericht KNMG ‘Regelgeving verruimd bij tegemoetkoming herregistratie en opleiding aiossen vanwege Covid-19’

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer