Zomerstage voor VVD naar het UMC Utrecht

Afbeelding voor Zomerstage voor VVD naar het UMC Utrecht

Afgelopen maandag 15 augustus heeft de NAPA het Tweede Kamerlid Anoushka Schut-Welkzijn en haar persoonlijk medewerker Jet Vlaanderen meegenomen op zomerstage naar het UMC Utrecht. Anoushka is woordvoerder arbeidsmarktbeleid in de zorg voor de VVD en heeft zich vorig jaar positief uitgesproken over de voornemens van minister Schippers om de PA een volledige status te geven in de Wet BIG.

De insteek van de zomerstage was om de VVD een inkijkje te geven in het werkveld van de PA. Er is een bezoek gebracht aan de afdelingen neonatologie, cardiologie en cardio-thoracale chirurgie. Op de afdelingen vertelden de PA’s, medisch specialisten en afdelingshoofden met veel enthousiasme over hun werk en de meerwaarde van de PA’s. Tijdens de gesprekken kwam duidelijk naar voren dat de PA’s met hun ervaring zorgen voor continuïteit en efficiëntie op de afdeling. De PA’s zijn niet meer weg te denken op de afdeling. Anoushka en Jet waren erg enthousiast over het bezoek en gaven aan veel te hebben opgestoken van de werkzaamheden van de PA in de praktijk.

Op dit moment ligt het wetsvoorstel om de PA in de lijst registerberoepen van de Wet BIG op te nemen voor advies bij de Raad van State. Het duurt ongeveer twee maanden voordat de Raad het advies heeft vastgesteld. Dan stuurt de Raad het door naar minister Schippers, waarna zij het wetsvoorstel indient bij de Tweede Kamer. De NAPA blijft komende periode actief in contact met het ministerie en de Kamer om te zorgen dat de inbedding goed en op tijd gebeurt.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer