Zorgbonus voor physician assistants

Afbeelding voor Zorgbonus voor physician assistants

Physician Assistants (PA’s) komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat staat in de subsidieregeling die minister De Jonge (VWS) vandaag heeft bekendgemaakt. De bonus kan vanaf 1 oktober 2020 worden aangevraagd.

De minister heeft een handreiking beschikbaar gesteld om zorgaanbieders te ondersteunen bij het bepalen welke zorgprofessionals in aanmerking komen voor de bonus. In de handreiking wordt omschreven welke functies in beginsel in uitzonderlijke omstandigheden inzet hebben geleverd en daardoor in aanmerking kunnen komen voor de bonus en welke niet.

De belangrijkste afweging is of de zorgprofessional zich tijdens de periode van de uitbraak van het covid-19 virus uitzonderlijk heeft ingezet voor patiënten en cliënten met covid-19 of in bijzondere mate heeft bijgedragen aan de strijd tegen het coronavirus. De zorgaanbieder doet deze beoordeling en vraagt de bonus aan. De bonus kan worden aangevraagd voor zowel eigen werknemers, als derden die werkzaamheden hebben verricht (bijvoorbeeld zzp’ers en uitzendkrachten).

Bert Speijer, voorzitter NAPA is tevreden: “Het zou mij verbazen en zeer teleurstellen als de PA niet in de lijst zou voorkomen. We hebben al langer bij diverse politici en beleidsmakers onder de aandacht gebracht hoe belangrijk de inzet van PA’s is geweest tijdens de covid uitbraak. In ziekenhuizen maar ook in andere sectoren. Sommige PA’s zijn zelfs in hun oude functie als bijv. anesthesiemedewerker of IC verpleegkundige aan de slag gegaan. De PA’s in de ambulancezorg, huisartsenzorg en niet te vergeten ouderenzorg hebben in zeer bijzondere omstandigheden hun werk verricht. Deze bonus is een stukje erkenning voor het belangrijke werk van de PA’s.’

Lees hier de regeling

Lees de blogs van Physician Assistants over hun werk ten tijde van covid-19:

Mijn zorghart gevolgd‘, Marije Rutten PA cardio thoracale chirurgie in St. Antonius

Held of antiheld‘, Matthijs ter Horst, PA huisartsenzorg

We zitten pas aan het begin van wat er komen gaat‘, Oscar Francissen PA ambulancezorg Veiligheidsregio Gelderland Zuid (VRGZ)

Kansen in coronatijd‘, Hester Gerritsen, PA io ouderengeneeskunde ZZG zorggroep

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer